Különleges formájú házikenyér pesztós töltelékkel, vendégvárónak is tökéletes.

Pesztós csiga házilag

Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézség: 3

Pesztós csiga házilag

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • fél csomag fehér kenyér alap
  • 10 g vaj
  • fenyőmag
  • 1 dl olívaolaj
  • 140 ml víz
  • fél csokor friss bazsalikom
  • 75 g parmezán sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy aprítóban készítsünk homogén pesztót a fenyőmagból, bazsalikomból és olívaolaból.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  3. A kenyér alapot dolgozzuk el a vízzel és vajjal.
  4. Gyúrjunk belőle jól formázható tésztát, és hagyjuk lefedve kelni 40 percig.
  5. Ekkor nyújtsuk ki téglalappá és kenjük meg a pesztóval.
  6. Tekerjük fel a bejglihez hasonlóan, majd szeleteljük fel (1,5 cm-es szeleteket készítsünk.)
  7. A szeleteket tegyük egy nagyobb edénybe vagy tepsire, egymástól kicsit távolabb, hogy ne érjenek össze. Még kelni fognak.
  8. Letakarva pihentessük újabb 30 percig.
  9. Melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra és tegyük fel a pizza sütő kiegészítőt.
  10. Amikor már elég meleg a pizzasütő, tegyük bele a pesztós tekercseket és süssük 30 perc alatt aranybarnára.