Fűszerekben gazdag, puha nyárson sült hús, mely nemcsak nyáron, de ősszel is nagy siker lesz. Friss zöldségekkel, pitával igazán laktató és ízletes vacsora.

Kofta nyárson sütve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Kofta nyárson sütve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 250 g darált bárányhús
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • fél kk pirospaprika
  • fél kk cayenne bors
  • 1,5 kk őrölt szegfűbors
  • fél kk zöld kardamom
  • fél kk sumac
  • fél kk szerecsendió

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A bambusznyársakat áztassuk be meleg vízbe, amíg melegszik a grill.
  3. Tegyük egy aprítóba a hagymát, a fokhagymát és a friss petrezselymet, majd vágjuk őket apróra.
  4. Egy nagy tálba keverjük össze a kétféle darált húst a hagymás-petrezselymes keverékkel és adjuk hozzájuk a fűszereket.
  5. Dolgozzuk össze alaposan az egészet, majd egy tojásnyi darabot vegyünk ki a tálból és nyomkodjuk rá a nyársra hosszában.
  6. Fontos, hogy üljön szorosan a nyárson a hús, de ne legyen túl vastag. 2-3 cm között maradjon a hús vastagsága, hogy könnyen és gyorsan átsüljön.
  7. Ezután mehetnek is fel a rácsra a nyársak, amiket süssünk 3-4 percig egy oldalon, majd fordítás után, adjunk neki még ugyanennyit.
  8. Pirított pitával és friss zöldségekkel kínáljuk.