- írta: Peitli Csilla
Lazac steak szójaszósszal
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 2 ek dijoni mustár
- 3 ek barna cukor
- 2 ek Szójaszósz
- 5 ml szezámolaj
- 5 g pirított szezámmag
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- Készítsd el a pácot a dijoni mustár, a barna cukor, a szójaszósz, a víz és a szezámolaj összekeverésével.
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- A lazacszeleteket kend meg olívaolajjal és sózd, borsod ízlésed szerint.
- A grillrácsra téve kend le őket a korábban elkészített páccal, és 5 percig süsd ezt az oldalát, majd fordítsd meg a szeleteket.
- Most már nagyon óvatosan kend be ezt az oldalt is a maradék páccal, és újabb 5 perc alatt süsd készre a lazacot.
- Tálaláskor szórd meg a halat a pirított szezámmaggal.
Extra tippek:
- Pirított szezámmagot könnyű készíteni, megteheted míg a hal sül. Egy kisebb serpenyő kell hozzá, amibe szárazon beleteszed a magokat. Nem kell alá olaj, víz, semmit. Pár perc alatt, folytonos keverés mellett süsd aranybarnára a szezámmagot és már kész is.
- Ha csak olyan lazacszeletet kapsz, ami bőrös, akkor a sütést a bőrös oldalával lefelé kezd. Ezt az oldalt 2 perccel süsd tovább, és csak utána fordítsd meg.