Padlizsános vendégváró falatok lazaccal. Látványos és finom előétel partikhoz.

Lazacos padlizsán falatkák

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Lazacos padlizsán falatkák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db mozzarella
  • 16 levél friss bazsalikom
  • 4 szelet füstölt lazac
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 ek pirított pisztácia
  • 1 kk Madras curry
  • 2 kk ras el hanout fűszerkeverék
  • 1 kk szezámsó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. A szezámsót, a pisztáciát, a szezámmagot, a kakukkfüvet, a curryt és a fűszerkeveréket egy aprítóban dolgozzuk össze.
  3. A padlizsánt vágjuk 8 szeletre és tegyük fel a forró grillre.
  4. Pirítsuk az egyik oldalukat pár percig, majd fordítsuk meg őket.
  5. Ekkor tegyünk rájuk egy-egy szelet mozzarellát, majd jöhet a fűszer és a friss bazsalikom.
  6. A tetejére kerüljön a füstölt lazacból egy kevés.
  7. Amikor a sajt elolvadt, vegyük le az apró tortácskákat és tálaljuk még melegen.