- írta: Peitli Csilla
Könnyed nyári egyveleg, mely pikáns fűszerességével és édességével felpezsdíti az embert,
Mangós csirkenyársak garnélával és grillezett zöldségekkel, Ofyr Tabl'o - n
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 250 g csirkemell filé
- 1 db mangó
- 150 g garnéla
- 1 db cukkini
- 2 db gomba
- 100 g görögdinnye
- 50 g cajun fűszer
- 10 g őrölt gyömbér
- 5 g szerecsendió
- 10 g barnacukor
- 1 db lime héja
Elkészítés:
Maga az étel annyira gyorsan készül el, hogy az előkészületeket a szén beizzításával kezdem. A Ofyr begyújtókéményt megtöltöm kókusz brikettel és elkezdem izzítani. A folyamathoz tökéletes egy Looftlighter, én azt használtam. Amíg a brikett teljesen beizzik előkészítem az alapanyagokat.
A csirkemellet és a mangót kockára vágom megszórom a cajun keverékkel és hozzá adom a lime héját. A garnéla hátán a páncélt megvágom és a bélcsatornát kiveszem.
A züldségeket szeletelem, a dinnyét pedig a darabolás után megszórom a gyömbérrel, a szerecsendióval és a cukorral.
Megvárom, amíga Tabl'o felmelegszik és már el is kezdhetem a sütést.
https://www.facebook.com/grillreceptek.hu/videos/1458366774360040/