- írta: Peitli Csilla
Mizsei János féle BBQ Marhapofa
Mizsei János féle BBQ Marhapofa
írta: Mizsei János
Hozzávalók:
- 4 kisebb db angus marhapofa
- 1 kg marha faggyú zsír
- 15 dkg erdei gombapor
- 20 g őrölt feketebors
- 10 g citrombors
- 1 l marha alaplé
- 3 dkg citromos kakukkfű
- 2 dkg tárkony
- 1 db citromnád
- só
Elkészítés:
a pofákat megtisztítjuk, az erdei gomba port a borsokkal összekeverjük, jól beleforgatjuk a pofákat. a faggyú zsírt felmelegítjük, beletesszük a húst és 12-24 óráig pácoljuk.
kiszedjük a pofákat, sózzuk. a kamatot felmelegítjük 150 fokra majd betesszük a tálcát, abba bele az alaplevet és a többi fűszert is majd felé tesszük a rácsot és arra a húsokat. 140 fokon 1 órát, majd lekenjük a zsírral, majd 110 fokon 2-3 órát sütjük és minimum meg 1x lekenjünk a húst, kivessük, pihentetjük, majd tálaljuk. az alaplevet ha vissza redukáljuk használhatjuk pecsenyelének is.