Kamado grillen készített füstölt rib eye steak BBQ fűszerkeverékkel és házi mártással a még finomabb és autentikusabb ízért.

Rib eye steak kamadóban füstölve

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Rib eye steak kamadóban füstölve

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1,8 kg csontos rib eye steak
  • ízlés szerint bbq fűszerkeverék
  • 1 kk steak fűszerkeverék
  • 2 ek író
  • 2 kk snidling
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek torma
  • 1 kk só
  • 240 ml majonéz
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek dijoni mustár
  • 2 kk friss petrezselyem
  • 3 db füstölő fa

Elkészítés:

  1. A kamado grillt melegítsük elő 200°C-ra. Tegyük fel a grill egyik oldalára a reflektor követ, hogy legyen egy indirekt és egy direkt sütési zónánk. Az izzó faszenet kotorjuk a direkt zóna alá.
  2. A húsokon található zsírok részeket vagdossuk be, hogy a füst és a fűszerek is jobban átjárják.
  3. Fűszerezzük a húst bőségesen a BBQ fűszerkeverékkel.
  4. Amikor a faszén már szépen izzik, tegyük fel a füstölő fákat .
  5. Amíg jó füst keletkezik, keverjük össze a mustárt az aprított fokhagymával, a kakukkfűvel, a steak fűszerkeverékkel, a sóval és az olívaolajjal.
  6. Kenjük le a mustáros páccal a húst és tegyük fel a direkt zónába pirulni és füstölődni.
  7. Pirítsuk meg minden oldalát a húsnak, majd tegyük át az indirekt zónába és zárjuk rá a tetőt.
  8. Vegyük kicsit lejjebb a hőfokot 150°C-ra, és süssük a húsokat 90-100 percig.
  9. (Vagy amíg elérik a belső hőfok a 48-49°C-t.)
  10. Fél időben fordítsuk meg őket.
  11. Amíg sülnek a húsok, készítsük el a tormás szószt. Ehhez keverjük össze a majonézt a tormával, az apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és íróval. Majd tegyük félre pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  12. Amikor a hús megsült és elérte a kívánt állagot, tegyük át egy vágódeszkára és pihentessük 20-30 percig.
  13. Ezután szeleteljük vastagra és a tormás szósszal leöntve kínáljuk.