- írta: Peitli Csilla
Nagy adag, tartalmas marhasült, finom zöldségekkel.
Tepsis marhahús zöldségekkel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 db hagyma
- 2 ek olaj
- 5 dl marhahús alaplé
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 2 kk kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 3 ek liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 150 fokra.
- Az olajat hevítsük fel egy öntöttvas serpenyőben és pirítsuk le benne a húst minden oldalán.
- Ezután vegyük ki a húst, és öntsük bele az edénybe a bort és az alaplét.
- Forraljuk fel a folyadékokat, majd tegyük vissza bele a húst.
- Tegyük mellé a tisztított és nagyobb falatokra vágott zöldségeket, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a babérlevelet, majd letakarva süssük 2,5 óráig.
- Amikor a hús már teljesen megpuhult és könnyen szétválik, vegyük ki a húst és a zöldségeket a serpenyőből és tartsuk őket melegen a tálalásig.
- A lisztet keverjük ki 60 ml hideg vízzel, majd öntsük bele a visszamaradt, enyhén gyöngyöző folyadékba a grillen.
- Keverjük gyorsan és sűrítsük be mártásnak, majd igény szerint sózzuk, borsozzuk.
- Jöhet is a tálalás a hússal, zöldségekkel és az elkészített mártással. Köretnek ideális a krumpli.