Az édesburgonya természetes édességét fokozhatod mézzel, és a végeredmény egy izgalmas édesség lesz, ami előételként és köretként is fogyasztható.

Mézes édesburgonya grillezve

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Mézes édesburgonya grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 ml méz
  • 1 kk fahéj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra.
  3. Az olajat, a mézet keverjük össze egy kisebb tálkába és öntsük a krumplira.
  4. Jól dolgozzuk össze, hogy mindenhol bevonja a méz a krumplikat, majd sózzuk az egészet és szórjuk meg a fahéjjal is.
  5. Az előmelegített grillre tegyük fel a krumplikat egy zöldségkosárban vagy használjunk grill lapot, és süssük 25-30 percig zárt tető alatt.
  6. Mozgassuk gyakran és figyeljük, hogy ne égjen meg a méz. Ha túl gyorsan sülne a külseje, inkább vegyük lejjebb a grill hőfokát.
  7. Amikor elkészült, önmagában is kiváló csemege.