Falatnyi vendégváró mini burgerek, amiket mindenki imádni fog.
Mini hamburgerek
írta: OFYR Magyarország
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (sertés, marha)
- 250 g Sobrasada (spanyol lágy kolbász)
- 1 db tojás
- 1 db tojás fehérje
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 db shalottahagyma
- negyed db vöröskáposzta
- 50 ml borecet
- 3 ek suchi ecet
- 2 db avokádó
- ízlés szerint méz
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A vöröskáposztát reszeljük le és szórjuk meg egy kevés sóval, majd hagyjuk állni legalább három órán keresztül.
- Ezután hideg vízzel öblítsük le és csepegtessük le róla a maradék vizet.
- Adjuk hozzá a vörösborecetet, és hagyjuk pácolódni (a legjobb, ha a káposztát előző nap készítjük el, így bőven lesz ideje összeérni az ízeknek).
- Fűtsük fel a grillt.
- Keverjük össze darált a húst a sobrasadával, a tojásokkal és a zsemlemorzsával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Ezután formázzunk kis hamburger pogácsákat a húsból, amelyek valamivel nagyobbak, mint a hamburgerzsemle átmérője. (A hús a sütés során összezsugorodik).
- Süssük a hamburgereket közepes lángon az OFYR sütőfelületén, majd tálalás előtt minden hamburgert kenjünk le egy kis mézzel.
- Pirítsuk meg a félbevágott hamburgerzsemléket a grillen.
- Pucoljuk meg az avokádót, és vágjuk apró darabokra.
- Locsoljuk meg a sushi-ecettel, hogy elkerüljük az avokádó elszíneződését.
- Állítsuk össze a hamburgereket: a húsra tegyünk bőségesen a felszeletelt káposztából, a felkarikázott hagymából és az avokádóból.