Falatnyi vendégváró mini burgerek, amiket mindenki imádni fog.

Mini hamburgerek

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Mini hamburgerek

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés, marha)
  • 250 g Sobrasada (spanyol lágy kolbász)
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás fehérje
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 db shalottahagyma
  • negyed db vöröskáposzta
  • 50 ml borecet
  • 3 ek suchi ecet
  • 2 db avokádó
  • ízlés szerint méz
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A vöröskáposztát reszeljük le és szórjuk meg egy kevés sóval, majd hagyjuk állni legalább három órán keresztül.
  2. Ezután hideg vízzel öblítsük le és csepegtessük le róla a maradék vizet.
  3. Adjuk hozzá a vörösborecetet, és hagyjuk pácolódni (a legjobb, ha a káposztát előző nap készítjük el, így bőven lesz ideje összeérni az ízeknek).
  4. Fűtsük fel a grillt.
  5. Keverjük össze darált a húst a sobrasadával, a tojásokkal és a zsemlemorzsával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  6. Ezután formázzunk kis hamburger pogácsákat a húsból, amelyek valamivel nagyobbak, mint a hamburgerzsemle átmérője. (A hús a sütés során összezsugorodik).
  7. Süssük a hamburgereket közepes lángon az OFYR sütőfelületén, majd tálalás előtt minden hamburgert kenjünk le egy kis mézzel.
  8. Pirítsuk meg a félbevágott hamburgerzsemléket a grillen.
  9. Pucoljuk meg az avokádót, és vágjuk apró darabokra.
  10. Locsoljuk meg a sushi-ecettel, hogy elkerüljük az avokádó elszíneződését.
  11. Állítsuk össze a hamburgereket: a húsra tegyünk bőségesen a felszeletelt káposztából, a felkarikázott hagymából és az avokádóból.