Sertés szűz, pirított enoki gomba, hagyma saláta

Mizsei féle sertés szűz, pirított enoki gomba, hagyma saláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Mizsei féle sertés szűz, pirított enoki gomba, hagyma saláta

írta: Mizsei János

Hozzávalók:

  • 1 db sertés szűz
  • 4 db halotta hagyma
  • 250 g enoki gomba
  • 4 cl bodza ecet
  • 1 db gránátalma
  • 4 cl kapormag olaj
  • 100 g turbolya zöld
  • 1 db citrom
  • citrombors
  • vaj

Elkészítés:

a sertés szűzet megtisztítjuk, az asztali ofyr begyújtjuk az egyik felét erősebben a másik felét kevesebb hőmérsékletre. amikor felmelegedett az erősebb részén kérget pirítunk a szűzre majd vajjal kenegetve a lassabb részre tesszük és ott készítjük készre úgy hogy közben folyamatosan forgatgatjuk és vajjal locsolgatjuk. a gránátalmát szedjük magokra majd leturmixoljuk az ecettel olajjal, citrom borsal, majd egy nagyon finom lyukú szűrön leszűrjük. a hagymát egészben héjastul beletesszük az erősebb oldalú faszénbe és feketére sütjük, kivesszük, hagyjuk kihűlni majd félbe vágjuk és kiszedjük a belsejét. vastagabb szeletekre felvágjuk és összekeverjük a gránátalma lével. a turbolyát finomra vágjuk és összekeverjük a hagymával. az enoki gombát lassan körbe grillezzük úgy hogy a külső felülete körbe teljesen arany barna legyen és amikor már majdnem kész sózzuk és rá reszeljük a citrom héját és kevés ideig még pirítsuk hogy erősödjön a citrus íze.
Ha kész a gomba a végét levágjuk és kézzel szétszedjük vastagabb szálakra. tálalásnál a hagymát alulra formázva tálaljuk, rá a gránátalma vinaigrette, rá a gomba és a tetejére a sertés szűz, citrombors a tetejére, a vaj amivel locsolgattuk és keves citrom héja.