Lassan grillezett cékla

Mizsei János féle lassan grillezett cékla

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 2

Mizsei János féle lassan grillezett cékla

írta: Mizsei János

Hozzávalók:

  • 4 db Cékla
  • 15 dkg Tisztított vaj
  • 5 dkg Tárkony
  • Római kömény
  • Citromos kakukkfű
  • 2 dl Verjus

Elkészítés:

 

A kamado grillt begyújtjuk, amikor erősen izzik a parázs beletesszük a céklát.

Minden oldalát szenesre, feketére sütjük, majd kivesszük.

Berakjuk a deflektor lapot és felmelegítjük 100fokra a grillt.

Egy nem lukacsos tálcára tesszük a céklát.

A vajat felolvasszuk, beletesszük a fűszereket, hozzáadjuk a verjust.

Habverővel elkeverjük, emulgáljuk, majd körbe kenjük vele a céklát.

Tálcára tesszük egy hústűvel átszúrjuk legalább 4 helyen, még egyszer lekenjük a vajjal.

Lecsukjuk a tetőt és 90-100fok között tatjuk a hőmérsékletet, majd addig sütjük amíg teljesen puha nem lesz.

30 percenként locsolgatjuk a tálcán lévő fűszeres vajjal.

Ha megpuhult kivesszük, hagyjuk egy picit a vajban kihűlni, majd félbe vágjuk és tetszés szerint felhasználható salátákhoz, köret elemként vagy akár desszertben is.