Apró, vendégváró tortácskák sósan, lazaccal, padlizsánnal és mozzarellával!

Padlizsános, lazacos falatkák

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Padlizsános, lazacos falatkák

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 8 szelet padlizsán
  • 8 szelet mozzarella
  • 16 levél friss bazsalikom
  • 3 szelet füstölt lazac
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 2 ek pirított pisztácia
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 1 kk curry por
  • 2 kk raz el hanut fűszerkeverék
  • 1 kk só
  • ízlés szerint szezámolaj

Elkészítés:

  1. Fűtsük fel a grillt.
  2. A pisztáciát, a szezámmagot, a sót, a kakukkfüvet, a curry-t és a raz el hanut fűszerkeveréket tegyük egy aprítóba és alaposan dolgozzuk össze.
  3. A padlizsánokat karikázzuk fel és kenjük le mindkét oldalukon a szezám olajjal és süssük meg a grillen.
  4. Amikor megsültek a padlizsánok, tegyünk rájuk egy szelet mozzarellát.
  5. Ezt szórjuk meg a korábban elkészített magvas fűszerkeverékkel.
  6. Jöhet rá két levél bazsalikom, majd a füstölt lazac.
  7. Süssük addig, amíg a mozzarella megolvad, majd tálaljuk a finom falatkákat.