- írta: Peitli Csilla
A paprikáscsirke a magyar gasztronómia egyik alap étele. A puha szaftos csirke, a selymes tejfölös mártás és a fűszeres íz egy mindenki által nagyon kedvelt fogás
Paprikáscsirke Kamado Chef grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 25 g pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint majoranna
Elkészítés:
A kamadot indirekt sütéssel 160fokra fűtöm és a dutch ovent a begyújtás után azonnal a sütőbe rakom a kacsazsírral. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. Fontos, hogy tényleg apró legyen, mert különben nem lesz ideje szétfőni és nem homogén, hanem darabos szaftot kapunk.
A zsíron a hagymát kevés sóval megpárolom, majd hozzá adom a paprikát és a paradicsomot. Megszórom a fűszerpaprikával és felöntöm 2 dl meleg vízzel. Hagyom a vizet elpárologni és ezt még kétszer megismétlem. hozzá adom a combokat majd 1.5 dl fehérbort öntök hozzá és a combokat a saját levükben illetve a borban készre párolom.
Amikor a combok megpuhultak kiemelem azokat a pörkölt alapból. A tejfölt, tejszínt és a lisztet csomómentesre kikeverem, majd néhány merőkanálnyi pörkölt alappal kiegyenlítem a hőmérsékletét. Ezután az alaphoz öntöm a tejfölös habarást, vissza teszem a combokat és addig hagyom az öntöttvas edényt a grillben, amíg sűrű selymes állagot ér el a szaft. Knédlivel tálalom