A paprikáscsirke a magyar gasztronómia egyik alap étele. A puha szaftos csirke, a selymes tejfölös mártás és a fűszeres íz egy mindenki által nagyon kedvelt fogás

Paprikáscsirke Kamado Chef grillben

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 2

Paprikáscsirke Kamado Chef grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 25 g pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint majoranna

Elkészítés:

A kamadot indirekt sütéssel 160fokra fűtöm és a dutch ovent a begyújtás után azonnal a sütőbe rakom a kacsazsírral. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. Fontos, hogy tényleg apró legyen, mert különben nem lesz ideje szétfőni és nem homogén, hanem darabos szaftot kapunk.

A zsíron a hagymát kevés sóval megpárolom, majd hozzá adom a paprikát és a paradicsomot. Megszórom a fűszerpaprikával és felöntöm 2 dl meleg vízzel. Hagyom a vizet elpárologni és ezt még kétszer megismétlem. hozzá adom a combokat majd 1.5 dl fehérbort öntök hozzá és a combokat a saját levükben illetve a borban készre párolom.

Amikor a combok megpuhultak kiemelem azokat a pörkölt alapból. A tejfölt, tejszínt és a lisztet csomómentesre kikeverem, majd néhány merőkanálnyi pörkölt alappal kiegyenlítem a hőmérsékletét. Ezután az alaphoz öntöm a tejfölös habarást, vissza teszem a combokat és addig hagyom az öntöttvas edényt a grillben, amíg sűrű selymes állagot ér el a szaft. Knédlivel tálalom