- írta: Peitli Csilla
Fűszerezve, egészben sült sertésborda a kemencétől kellemesen füstös ízt kap!
Petrezselymes borda kemencében sütve
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db sertés borda
- ízlés szerint BBQ szósz
- 3 ek worchestershire szósz
- 3 ek friss petrezselyem
- 2 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek sertés fűszerkeverék
Elkészítés:
- A bordát kenjük le a Worchestershire szósszal és olajjal, majd szórjuk meg a sóval, a fűszerkeverékkel, a zsemlemorzsával és a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Hagyjuk pihenni a húst, amíg felfűt a kemence.
- Melegítsük elő a kemencét 180°C-ra és készítsük elő a BBQ szettet, amit ehhez a recepthez használunk majd.
- Ezután tegyük a húst a hússütő rácsra és süssük 60 percig a kemencében.
- Ha nagyon erősen pirosodnak a hús teteje, akkor fedjük le alufóliával, nehogy megégjen.
- Amikor lejárt az idő, ellenőrizzük, hogy a hús megsült-e, és ha igen, vegyük ki a kemencéből.
- Hagyjuk picit pihenni a húst, majd szeleteljük fel.
- BBQ szósszal és sült burgonyával kínáljuk!
+ 1 tipp: Az Alfa Forni BBQ szettje egy magasított ráccsal, egy alá illeszkedő tálcával és egy fogóval érkezik. A szett segítségével grillsütővé alakíthatod a kemencét és a rácsokon lecsöpögő szaftot is felfoghatod a tálca segítségével!