Fűszerezve, egészben sült sertésborda a kemencétől kellemesen füstös ízt kap!

Petrezselymes borda kemencében sütve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Petrezselymes borda kemencében sütve

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db sertés borda
  • ízlés szerint BBQ szósz
  • 3 ek worchestershire szósz
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek sertés fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A bordát kenjük le a Worchestershire szósszal és olajjal, majd szórjuk meg a sóval, a fűszerkeverékkel, a zsemlemorzsával és a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Hagyjuk pihenni a húst, amíg felfűt a kemence.
  2. Melegítsük elő a kemencét 180°C-ra és készítsük elő a BBQ szettet, amit ehhez a recepthez használunk majd.
  3. Ezután tegyük a húst a hússütő rácsra és süssük 60 percig a kemencében.
  4. Ha nagyon erősen pirosodnak a hús teteje, akkor fedjük le alufóliával, nehogy megégjen.
  5. Amikor lejárt az idő, ellenőrizzük, hogy a hús megsült-e, és ha igen, vegyük ki a kemencéből.
  6. Hagyjuk picit pihenni a húst, majd szeleteljük fel.
  7. BBQ szósszal és sült burgonyával kínáljuk!

+ 1 tipp: Az Alfa Forni BBQ szettje egy magasított ráccsal, egy alá illeszkedő tálcával és egy fogóval érkezik. A szett segítségével grillsütővé alakíthatod a kemencét és a rácsokon lecsöpögő szaftot is felfoghatod a tálca segítségével!