Pár hozzávalóból, gyorsan megvan ez a kacsa recept, ami ideális 2 fő számára.

Pirított kacsamell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Pirított kacsamell

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db bőrös kacsamell
  • 1 kk citromlé
  • 120 ml méz
  • 2 ek chipotle adobo szószban
  • fél ek só
  • fél ek bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra (220-230 fokra) és készüljünk két zónás grillezésre.
  2. A kacsabőrt irdaljuk be és fűszerezzük az egész húst sóval, borssal.
  3. Amikor felmelegedett a grillt, a legmagasabb részre tegyünk egy öntöttvas edényt, amit enyhén olajozzunk be.
  4. Bőrrel lefelé tegyük fel a kacsákat, zárjuk rá a tetőt és hagyjuk 10 percig sülni.
  5. Amikor a a bőr ropogóssá vált és a hús is nagyjából megsült, fordítsuk meg és süssük a másik oldalon is 1-2 percig.
  6. A kacsát ezután vegyük le a grilltől és hagyjuk pihenni 5-10 percig felvágás előtt.
  7. Közben keverjük össze egy aprítóban a chipotlét a mézzel és a citromlével.
  8. A szósszal együtt kínáljuk a szeletelt kacsamellet.