Pár hozzávalóból, gyorsan megvan ez a kacsa recept, ami ideális 2 fő számára.
Pirított kacsamell
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db bőrös kacsamell
- 1 kk citromlé
- 120 ml méz
- 2 ek chipotle adobo szószban
- fél ek só
- fél ek bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra (220-230 fokra) és készüljünk két zónás grillezésre.
- A kacsabőrt irdaljuk be és fűszerezzük az egész húst sóval, borssal.
- Amikor felmelegedett a grillt, a legmagasabb részre tegyünk egy öntöttvas edényt, amit enyhén olajozzunk be.
- Bőrrel lefelé tegyük fel a kacsákat, zárjuk rá a tetőt és hagyjuk 10 percig sülni.
- Amikor a a bőr ropogóssá vált és a hús is nagyjából megsült, fordítsuk meg és süssük a másik oldalon is 1-2 percig.
- A kacsát ezután vegyük le a grilltől és hagyjuk pihenni 5-10 percig felvágás előtt.
- Közben keverjük össze egy aprítóban a chipotlét a mézzel és a citromlével.
- A szósszal együtt kínáljuk a szeletelt kacsamellet.