Mindössze 15 perc és már sütésre kész is a házi pizza, amit bármikor elkészíthetsz magadnak és a családnak. Az Alfa Forni kemencében 2 perc alatt megsülnek majd!

Élesztő nélküli pizza 15 perc alatt

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Élesztő nélküli pizza 15 perc alatt

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 355 g liszt
  • 3 kk sütőpor
  • 1 kk só
  • 190 g víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek paradicsom szósz
  • ízlés szerint mozzarella sajt
  • 1 kk friss oregánó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt vagy a kemencét magas hőfokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Az olajat keverjük össze a vízzel, majd ezt adjuk a liszthez (egy keveset tartsunk vissza, hátha nem kell mind) és gyúrjunk egy ruganyos, de nem ragacsos tésztát.
  4. Lisztezett felületen vegyük ketté a tésztát és készítsünk nyújtsuk őket kör alakúra.
  5. Oszlassuk el a tésztán a paradicsomszószt, majd szórjuk meg oregánóval (vagy más kedvenc zöldfűszerrel) és sajttal.
  6. Ezután jöhetnek rá a választott feltétel: még több sajt, szalámi, sonka, gomba, olívabogyó, kukorica, hagyma, erős paprika, igény szerint.
  7. Az elkészített pizzát egy nagy felülettel rendelkező pizza lapát segítségével tegyük a kemencébe, ahol 2 perc alatt megsül. (Grillen készítve, 200 fokon 15 perc alatt süssük készre.)