Képzeld el, ahogy lassan terjeng a füstölt hús illata, amelyet a karamellizált BBQ szósz tesz még ellenállhatatlanabbá. A pork belly burnt ends egy igazi ínyencség, amely minden barbecue rajongó szívét megdobogtatja. A sertéshús kockák lassan sülnek, míg kívül ropogósak, belül pedig omlósak és szaftosak lesznek.

Pork Belly Burnt Ends

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: 3

Pork Belly Burnt Ends

írta: Makai Janos

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés császár
  • 70 g bbq fűszerkeverék
  • 200 g BBQ szósz
  • 60 g barna cukor
  • 50 g méz
  • 200 g vaj
  • 100 g sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. Bőrözd le a császárhúst és vágd fel 5×5 cm kockákra, majd rubozd be jó alaposan. Így előkészítve már mehetnek is fel a smoker rácsára. A smokert tartsd 130 C fokos rácshőn. Használj alma füstölőfát. 

2. Süsd míg a császár kockák mahagóni színűek nem lesznek.

3. Tedd tepsibe és tedd a rá a vajat majd szórd meg a barnacukorral és a mézzel, öntsd rá a szója szószt.  

4. Takard be a tepsit alufóliával.

5. Majd tedd vissza a smokerbe. A rácshő 130 C fok marad. Süsd további két órát, ha vajpuha akkor önts le a zsírból egy kicsit majd keverd hozzá a bbq szószt. Tedd vissza a rácsra további 20 percre.

6. Pihentesd egy 10-15 percet.