Képzeld el, ahogy lassan terjeng a füstölt hús illata, amelyet a karamellizált BBQ szósz tesz még ellenállhatatlanabbá. A pork belly burnt ends egy igazi ínyencség, amely minden barbecue rajongó szívét megdobogtatja. A sertéshús kockák lassan sülnek, míg kívül ropogósak, belül pedig omlósak és szaftosak lesznek.
Pork Belly Burnt Ends
írta: Makai Janos
Hozzávalók:
- 2 kg sertés császár
- 70 g bbq fűszerkeverék
- 200 g BBQ szósz
- 60 g barna cukor
- 50 g méz
- 200 g vaj
- 100 g sötét szójaszósz
Elkészítés:
1. Bőrözd le a császárhúst és vágd fel 5×5 cm kockákra, majd rubozd be jó alaposan. Így előkészítve már mehetnek is fel a smoker rácsára. A smokert tartsd 130 C fokos rácshőn. Használj alma füstölőfát.
2. Süsd míg a császár kockák mahagóni színűek nem lesznek.
3. Tedd tepsibe és tedd a rá a vajat majd szórd meg a barnacukorral és a mézzel, öntsd rá a szója szószt.
4. Takard be a tepsit alufóliával.
5. Majd tedd vissza a smokerbe. A rácshő 130 C fok marad. Süsd további két órát, ha vajpuha akkor önts le a zsírból egy kicsit majd keverd hozzá a bbq szószt. Tedd vissza a rácsra további 20 percre.
6. Pihentesd egy 10-15 percet.