Szeretnél kipróbálni valami újat? Akkor készítsd el ezt a receptet, amely könnyű, gyors és nagyszerű: baconba tekert, sajttal és jalapenóval töltött, füstös pulykanyárs igazi ízbomba! Akár előételnek, főételnek vagy csak kis harapnivalónak tálalod, ez az étel biztosan nagy sikert arat. Grillezésre fel!

Pulykanyárs extrákkal

Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézség: 1

Pulykanyárs extrákkal

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1 kg Pulykamell filé
  • 2 evőkanál BBQ fűszerkeverék
  • 1 csésze BBQ szósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 15-20 db jalapeno paprika szelet
  • 10-12 db bacon szelet
  • 15-20 db sajt kocka
  • 8 db fém vagy bambusz nyársak

Elkészítés:

1. Ha fa nyársat használ, használat előtt 20-30 percig áztassa be azokat vízbe.

2. Melegítse elő a Kamado Joe-t 350 fokra, helyezze be a deflektorokat és készüljön indirekt sütésre.

3. Vágja fel a pulykamellet kb 2,5 cm-es darabokra. 

4. A húskockákat tegye egy tálba, öntse rá az olajat és alaposan keverje össze a BBQ fűszerkeverékkel.

5. Vágja félbe a hosszabb bacon szeleteket. Tegyen egy baconbe egy kocka húst, egy kocka sajtot, egy fél szelet jalapenot, tekerje körbe a szalonnával és húzza fel a nyársra. Egy nyársra 3-4 bacon-bomba kerüljön.

6. Helyezze a nyársakat a grillre. 15 percenként kenje meg barbecue szósszal. Grillezze 25-30 percig, vagy amíg a szalonna ropogós nem lesz, és a pulyka belső hőmérséklete el nem éri a 75 °C-t.

7. Vegye le a grillről, hagyja pár percig pihenni, majd forrón tálalja, salátával és extra barbecue szósszal mártogatáshoz. Jó étvágyat hozzá!