Szeretnél kipróbálni valami újat? Akkor készítsd el ezt a receptet, amely könnyű, gyors és nagyszerű: baconba tekert, sajttal és jalapenóval töltött, füstös pulykanyárs igazi ízbomba! Akár előételnek, főételnek vagy csak kis harapnivalónak tálalod, ez az étel biztosan nagy sikert arat. Grillezésre fel!
Pulykanyárs extrákkal
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 1 kg Pulykamell filé
- 2 evőkanál BBQ fűszerkeverék
- 1 csésze BBQ szósz
- 1 evőkanál olaj
- 15-20 db jalapeno paprika szelet
- 10-12 db bacon szelet
- 15-20 db sajt kocka
- 8 db fém vagy bambusz nyársak
Elkészítés:
1. Ha fa nyársat használ, használat előtt 20-30 percig áztassa be azokat vízbe.
2. Melegítse elő a Kamado Joe-t 350 fokra, helyezze be a deflektorokat és készüljön indirekt sütésre.
3. Vágja fel a pulykamellet kb 2,5 cm-es darabokra.
4. A húskockákat tegye egy tálba, öntse rá az olajat és alaposan keverje össze a BBQ fűszerkeverékkel.
5. Vágja félbe a hosszabb bacon szeleteket. Tegyen egy baconbe egy kocka húst, egy kocka sajtot, egy fél szelet jalapenot, tekerje körbe a szalonnával és húzza fel a nyársra. Egy nyársra 3-4 bacon-bomba kerüljön.
6. Helyezze a nyársakat a grillre. 15 percenként kenje meg barbecue szósszal. Grillezze 25-30 percig, vagy amíg a szalonna ropogós nem lesz, és a pulyka belső hőmérséklete el nem éri a 75 °C-t.
7. Vegye le a grillről, hagyja pár percig pihenni, majd forrón tálalja, salátával és extra barbecue szósszal mártogatáshoz. Jó étvágyat hozzá!