Porhanyós csirkecombos édeskés, ragacsos mázzal, amely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Ragacsos grill csirkecomb

Elkészítési idő: 155 perc
Nehézség: 3

Ragacsos grill csirkecomb

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 ml szójaszósz
  • 1 kg csirkecomb
  • 120 ml balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a páchoz valókat. A szójaszószt, a balzsamecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát és a vékonyra szeletelt újhagymát keverjük el alaposan.
  2. A pácból tegyünk félre 60 ml-t, a többit pedig öntsük az előkészített csirkecombokra.
  3. Egy zárt zacskóban vagy edényben tegyük hűtőbe a húst és pihentessük legalább 2 órát.
  4. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. Amikor a grill már kellően forró, olajozzuk le a felületet és tegyük fel a csirkéket sülni.
  6. Forgassuk a húst 5 percenként és süssük legalább 25-30 percig, hogy teljesen átsüljön a hús.
  7. Időnként kenjük le a félretett páccal sülés közben.
  8. Amikor elkészült a húst vegyük le őket a grillről, szórjuk meg a szezámmaggal és zöld salátával kínáljuk.