A rakott burgonya egy klasszikus magyaros étel, amit nagyon sokan kedvelnek, és grillben is könnyen elkészíthető. Én most egy kis csavarral készítettem, hogy a jellege megmaradjon, mégis egy teljesen új étel született.

Rakott burgonya másképpen Kamado Joe kerámiagrillben

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 1

Rakott burgonya másképpen Kamado Joe kerámiagrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 5 db Burgonya
  • 500 g filézett csirkecomb
  • 3 db főtt tojás
  • 450 g zsíros, krémes tejföl
  • 300 g reszelt gouda
  • ízlés szerint só
  • 80 g Suncity brisket rub

Elkészítés:

 

A burgonyát konyhai szeletelővel egyenletesen vékony szeletekre vágom, a tojásokat keményre főzöm. Közben a csirkecombokat fűszerezem a brisket rubbal valamint a tejfölt elkeverem a reszelt sajt 2/3 részével. A kamadot a deflektorkövekkel felfűtöm 180 fokra, közben pedig elkezdem összeállítani a rakott burgonyát. Az öntöttvas edény aljára egy kis olajat teszek, erre elrendezek 1 réteg burgonyát, majd megkenem a tejföllel. A következő réteg a csirkecomb filé, majd a tojás. Ismét megkenem tejföllel, majd megismétlem ezt a rétegezést. A tetejére burgonya kerül, majd az edényt lefedve beteszem a sütőbe 1 órára. Mivel a burgonya viszonylag sok sót képes felvenni, ezért a burgonya rétegeket megsózom.

Az idő letelte után a tetőt leveszem, megkenem tejföllel és a tetejére szórom a maradék reszelt sajtot. Amikor a sajt is megsült, készen is van.