Ha szereted a ropogós krumplit, akkor ezt a rendkívül egyszerű serpenyős változatot feltétlenül ki kell próbálnod!

Serpenyőben pirított krumpli

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 2

Serpenyőben pirított krumpli

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 60 g vaj
  • 1,5 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 190 fokra és készüljünk indirekt grillezésre.
  2. Már ekkor feltehetjük az öntöttvas serpenyőt, hogy együtt melegedjen a grillel.
  3. A krumplikat közben pucoljuk meg és szeleteljük fel.
  4. Olvasszunk meg 45 g vajat és locsoljuk meg vele a burgonyákat, amiket aztán jól sózzunk meg.
  5. A forró serpenyőt vegyük le a grillről és dobjuk bele a maradék vajat, hogy elolvadjon.
  6. Bevajazott serpenyőbe tegyünk le egy réteg burgonyát, szépen rendezetten, hogy amikor majd kiborítjuk a tálaláshoz, jól mutasson.
  7. Folytassuk a rétegzést, amíg el nem fogy a burgonya. Haladjunk körkörösen.
  8. Az öntöttvas edényt ezután tegyük vissza a grillre és süssük zárt tető alatt 15 percig.
  9. Amikor letelt ez az idő, fedjük le a burgonyákat alufóliával, majd süssük további 45 percig.
  10. Amikor szépen megpuhult a krumpli és az alja jó ropogóssá vált, vegyük le a grillről és hagyjuk hűlni 10 percig.
  11. Ekkor fordítsuk gyorsan fejre a serpenyőt és borítsuk a krumplikat egy tálra vagy vágódeszkára, amin tálalni akarjuk.
  12. Az aranybarnára sült krumpli látványos és ízletes köret!

+ 1 tipp: Az öntöttvas serpenyőben ropogósra sül majd a krumpli, ezért ha még nincs egy ilyen darab a birtokodban, akkor határozottan érdemes beszerezned egyet. Vagy kettőt! Kiváló, örök darabok, amelyekben kiválóan meg tudod pirítani a húst vagy a zöldségeket,  és az egytálételeket akár tálalhatod is bennük. Látványos kiegészítői lesznek az asztalnak!

+ 2 tipp: A köretet izgalmasabbá és ízesebbé tehetjük, ha só helyett valamilyen fűszerkeverékkel szórjuk meg.