- írta: Peitli Csilla
A legalább egy napos pácolás miatt előre kell gondolkodni ennél a receptnél, de a sütés már rekord idő alatt megvan!
Fokhagymás sertés szűz
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db sertés szűz
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek gyömbér
- 2 ek dijoni mustár
- 80 ml limelé
- 120 ml olívaolaj
- ízlés szerint cayenne bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A húson kívül az összes hozzávalót tegyük egy aprítóba és jó alaposan dolgozzuk össze.
- Az így kapott pácot ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük rá a húsra.
- Zárható edényben pácoljuk legalább 24 órát (de akár 2 napot is pihenhet). Időnként mozgassuk meg, forgassuk át, hogy mindenhol érje a pác.
- Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes hőfokon.
- Tegyük fel a húst a grillre és süssük 5 percig, majd fordítsunk rajta egyet és jöhet az újabb 5 perc.
- Így süssük körbe a húsokat 15-20 perc alatt, majd vegyük le a grillről.
- Felvágás előtt pihentessük legalább 5 percig.