- írta: Peitli Csilla
Ez a pác igazi telitalálat, ha sertésről van szó. Sült, grillezett és előre pirított változatnál is nagyon finom lesz a végeredmény.
Pácolt sertés szelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db sertés szelet
- 2 ek mustár
- 120 ml olívaolaj
- 60 ml alma cider ecet
- 60 g barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk chili pehely
- 5 g só
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót a sertésen kívül. A fokhagymát zúzzuk össze, hogy az ízek minél jobban beleoldódjanak a pácba.
- A páclébe áztassuk be a sertésszeleteket, és tegyük be a hűtőbe, legalább 2 órára, pihenni.
- Közben melegítsünk elő egy öntöttvas serpenyőt közepes hőfokra.
- Amikor a pácolás lejárt, tegyük a húst a serpenyőre, és oldalanként 7 perc alatt süssük aranybarnára. Azonnal tálalható.