Ez a két főre szóló recept tökéletes romantikus vacsorákhoz, amit a grillen szeretnél elkészíteni.

Paprikás, ananászos sertés buger

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Paprikás, ananászos sertés buger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g darálthús
  • 3 ek mustár
  • 2 ek méz
  • 1 ek teriyaki szósz
  • 2 szál újhagyma
  • fél kk gyömbér
  • ízlés szerint bors
  • 2 szelet ananász
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db hamburger szemle
  • 2 szelet saláta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a mustárt, a mézet és a teriyaki szószt.
  3. Egy nagyobb tálban keverjük össze az apróra vágott hagymát, a darált húst, a reszelt gyömbért és a borsot, majd formázzunk húspogácsákat belőle.
  4. A húst tegyük fel sülni, oldalankét 2-4 perc alatt el is készül.
  5. Közben az ananászt kenjük le a mustáros keverékkel mindkét oldalán és ugyancsak süssük 2-3 percig oldalanként.
  6. Tegyük fel a karikára vágott paprikákat is, hogy megpirulhassanak.
  7. Végül a hamburger zsemléket is vágjuk ketté, majd pirítsuk meg a vágott felüket.
  8. Ezután jöhet a burger összeállítása: a mustáros szósszal kenjük le a zsemléket, jöhet rá a saláta, a paprika, a hús, az ananász, majd még egy paprika.