Mexikói ízesítésű sertésborda pár alapanyagból!

Zöld chili és chipotle bordák

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 4

Zöld chili és chipotle bordák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 oldal sertés borda (St. Louis)
  • 2 ek BBQ chili-lime fűszerkeverék
  • fél csokor koriander zöldje
  • 4 dl zöld chili salsa
  • 3 ek chipotle adobo szószban
  • 1 db lime
  • 1 marék mesquite fa chips

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 180˚C-ra.
  2. Tegyük fel a füstölőfát a faszén legforróbb részére. Amikor meggyulladt egy félhold alakú reflektorkővel készítsük elő a grillt a fél-indirekt füstölésre.
  3. A bordát hártyázzuk le.
  4. Keverjük össze az adobo szószt a lime levével, majd ezzel kenjük meg a bordát.
  5. Ezután fűszerezzük a BBQ keverék felével.
  6. A bordát vágjuk fel három egyforma részre és a húsos részükkel lefelé tegyük fel őket a deflektor kő fölé.
  7. Zárjuk le a tetőt és kezdjük meg a füstölést.
  8. 30 perc után forgassuk el a bordákat 180 fokban, hogy a másik fele nézzen a tűz felé.
  9. 3 per után fordítsuk meg, majd szórjuk meg a maradék BBQ fűszerkeverékkel.
  10. Tépjünk 3 nagyobb alufólia részt, mindegyik bordának egyet.
  11. Tegyünk egy nagy adag zöld chilis salsát az alufóliák közepére, majd erre kerüljön fel a borda.
  12. Zárjuk le a csomagokat, majd tegyük fel őket a grillre. A salsa legyen alul.
  13. Süssük 45-60 percig.
  14. Félidőben nézzünk rá, nehogy túl gyorsan süljön vagy megfeketedjenek.
  15. Amikor elkészültek a bordák, jöhet a tálalás. Egyben vagy darabokra vágva.
  16. A tetejére mehet még egy kis salsa és aprított koriander zöld.