Ez a tartalmas szendvics egy igazi ízbomba, ami tökéletes kerti partikhoz vagy baráti sörözésekhez.

Steak és csirke taco gazdagon

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Steak és csirke taco gazdagon

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g csrikemell
  • 500 g steak
  • 2 ek taco fűszerkeverék
  • 1 ek kacsazsír
  • 3 db paradicsom
  • ízlés szerint csípős szósz
  • 120 g reszelt sajt
  • 2 marék salátamix
  • 60 ml tejföl
  • 4 db tortilla

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 190⁰C-ra és készüljünk a félhold alakú rács mellett sütőlappal vagy öntöttvas edénnyel is.
  2. Fűszerezzük be a csirkét és a steaket (flat, skirt is lehet) a  taco fűszerkeverékkel és hagyjuk pihenni, amíg melegszik a grillt, de legalább 15 percig.
  3. Ezután mehetnek is fel a grillre sülni. A steaknek elég pár perc oldalanként, a csirkét pedig süssük addig, amíg a belső hőfoka eléri a 73⁰C-t.
  4. A grillről levéve hagyjuk őket pihenni 5 percig, majd szeleteljük fel a húsokat.
  5. A tortillákat pirítsuk le a grillen 30 másodperc alatt.
  6. Kenjük meg őket tejföllel, majd a tortilla egyik felére jöhet a két hús, végül a sajt, a saláta és a felaprított paradicsom.
  7. Ízlés szerint rakhatunk rá csípőset is.
  8. Amikor elkészültünk a halmozással, hajtsuk a feltétes részre a tortilla másik felét.
  9. A sütőlapot vagy öntöttvas edényt kenjünk meg a libazsírral és pirítsuk meg rajta a taco mindkét felé.
  10. Gyorsan elkészül, úgyhogy ne hagyjuk magára. Egy fordítás után vegyük is le és tálalhatjuk.