Mindegy, hogy tél vagy nyár van éppen, a paradicsom-mozzarella párosítással nem tudunk mellélőni. Most a klasszikus caprese grillezett változatát mutatjuk be. Könnyű, friss, egyszerűen elkészíthető, tökéletes vendégváró snack, vagy előétel.
Sült paradicsom mozzarellával
írta: Vöröss Kata
Hozzávalók:
- 3 db Marhaszív paradicsom
- 2 db Bivaly mozzarella vagy burrata
- 6 evőkanál Pesto
- 3 szál Friss bazsalikom
- 3-4 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 2-3 csipet Só
- 1/2 kávéskanál Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, a szárát eltávolítjuk és félbevágjuk. A belsejét kivájjuk, sóval és borssal ízesítjük. Minden paradicsomot megtöltünk 2-3 bazsalikomlevéllel, meglocsoljuk olívaolajjal, a paradicsom tetejére pedig mozzarella vagy burrata darabokat teszünk. Mindegyikre halmozzunk a pestoból, de hagyjunk a végére is díszítésnek. Ha szükséges, ízesítsük még egyszer sóval, borssal.
A forró OFYR-on süssük a paradicsomokat körülbelül 10 percig. Fordítsuk oldalra is, hogy egyenletesen süljenek. Ha a sajt elolvadt, adjuk hozzá a maradék pestot és bazsalikomot.