A grillezett csirke mindig jó ötlet, mert gyorsan elkészül, ízletes és könnyű nyárias fogás. Ez az ananászos változat behozza a gyümölcs friss és édeskés ízét is a képbe.

Ananászos grillezett csirke

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Ananászos grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 2,5 dl ananászlé
  • 1,8 dl ketchup
  • 1,2 dl szójaszósz
  • 100 g barnacukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss gyömbér
  • 1 db ananász
  • 1 kk olaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze az ananászlét, a ketchupöt, a szójaszószt, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és gyömbért.
  2. Ebbe a pácba tegyük bele a szeletekre vágott csirkét és pihentessük 30 percet.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. Az ananászt vágjuk fel, tisztítsuk meg és szeljük kisebb darabokra.
  5. Olajozzuk le a gyümölcsöt és tegyük fel sülni, oldalanként 2-2 percre.
  6. A grill másik részén elkezdhetjük sütni a lecsöpögtetett csirkét is. Ennek oldalanként legalább 8 percet adjunk.
  7. A sütés végén keverjük össze a húst az ananásszal és rizzsel kínáljuk.