A grillezett csirke mindig jó ötlet, mert gyorsan elkészül, ízletes és könnyű nyárias fogás. Ez az ananászos változat behozza a gyümölcs friss és édeskés ízét is a képbe.
Ananászos grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 2,5 dl ananászlé
- 1,8 dl ketchup
- 1,2 dl szójaszósz
- 100 g barnacukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss gyömbér
- 1 db ananász
- 1 kk olaj
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az ananászlét, a ketchupöt, a szójaszószt, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és gyömbért.
- Ebbe a pácba tegyük bele a szeletekre vágott csirkét és pihentessük 30 percet.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászt vágjuk fel, tisztítsuk meg és szeljük kisebb darabokra.
- Olajozzuk le a gyümölcsöt és tegyük fel sülni, oldalanként 2-2 percre.
- A grill másik részén elkezdhetjük sütni a lecsöpögtetett csirkét is. Ennek oldalanként legalább 8 percet adjunk.
- A sütés végén keverjük össze a húst az ananásszal és rizzsel kínáljuk.