A maradék bbq csirke felhasználásával tökéletes szendvics készülhet a munkába, kirándulásra vagy partira!

BBQ csirkés szendvics mozzarellával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

BBQ csirkés szendvics mozzarellával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 300 g sült csirke
  • 200 g mozzarella
  • fél db lila hagyma
  • 2 ek koriander zöld
  • 120 ml bbq szósz
  • 1 db bagett

Elkészítés:

A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.

A csirkéket kés hústépő villával szedjük szálaira, majd egy tálba téve, keverjük össze a a reszelt mozzarellával, az apróra vágott hagymával és koriander zölddel, valamint a bbq szósz többségével. (Egy keveset tegyünk félre a szendvics tetejére.)

A bagett tetejének közepéből távolítsuk el egy nagyobb részt, hogy egy zseb keletkezzen végig a kenyéren.

Ezt a zsebet töltsük meg a húsos keverékkel. A tetejére szórhatunk még egy kis sajtot és jöhet a maradék bbq szósz is.

A grillbe helyezve süssük 20 percig a szendvicset, hogy megpiruljon a kenyér.

Karikákra vágva kínáljuk előételként vagy fogyasszuk főételként!