Tüzes, édes és omlós BBQ csirkeszárnyak a kamado grillről. Ezt muszáj kipróbálni!

Csípős csirkeszárnyak kamado grillen

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Csípős csirkeszárnyak kamado grillen

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 60 ml hoisin szósz
  • 4 ek BBQ fűszerkeverék
  • 1 ek savanyított gyömbér leve
  • 120 ml édes chili
  • 120 ml teriyaki szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180˚C-ra és készüljünk direkt sütésre.
  2. Amíg a grill melegszik, a szárnyakat tisztítsuk meg, vágjuk ketté és a húsos részbe karcoljunk egy x-et.
  3. A BBQ fűszerkeverékkel alaposan szórjuk meg a csirkéket és már mehetnek is a rácsokra sülni.
  4. Zárt tető alatt süssük őket 25-30 percig.
  5. Közben egy nagyobb tálban keverjük össze az édes chilit, a Teriyaki szószt, a Hoisin szószt és a gyömbér levét.
  6. Amikor letelt a sütési idő, fordítsuk meg a szárnyakat és pirítsuk őket újabb 20 percig.
  7. Amikor a szárnyak belső hőmérséklete elérte a 76-79˚C-ot, vegyük le őket a grillről és forgassuk meg őket a korábban elkészített mázban.
  8. Ezután menjenek még vissza a grillre egy percre, hogy rásüljön a máz a húsra.
  9. Ha elkészültek a szárnyak, vegyük le őket, és még meglocsolhatjuk a maradék mázzal, esetleg szezámmaggal.