A keleties ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az édes-erős csirkecombot zöldsalátával vagy savanyúsággal kiváló.
Édes-csípős csirkecombfilé
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkebombfilé
- 3 ek vaj
- 1 ek gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 g füstölt paprikra
- 4 ek méz
- 2 g szegfűszeg
- 6 ek sriracha szósz
- 1 kk limelé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes*/magas hőfokra.
- Egy szószos edényben melegítsük meg a vajat.
- Amikor már elolvadt a vaj, adjuk hozzá az aprított gyömbért és fokhagymát. Keverjük egy percig, amíg hangsúlyossá válik az illatuk.
- Ekkor adjuk hozzá a paprikát, az őrölt szegfűszeget, a mézet, a sriracha szószt és a lime levét. Keverjük és főzzük 4-5 percig, amíg kellően besűrűsödik, majd vegyük le az oldalégőről.
- A csirkecombokat töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Tegyük fel a csirkéket sülni olajozott rácsokra. Oldalanként 4-5 perc után fordítsunk rajta egyet. Ezt ismételjük legalább négyszer.
- Az utolsó 5 percben kenjük le a csirkéket a mázzal és süssük még 5-5 percig oldalanként.
- Még melegen tálaljuk.