Tökéletes parti étel, minimális hozzávalóból.

Grillezett csirkeszárnyak fokhagymás, mustáros pácban

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkeszárnyak fokhagymás, mustáros pácban

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 60 ml szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 120 ml dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • fél kk gyömbér

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat vágjuk fel három részre és a legkisebb darabot tegyük félre (leveshez, alapléhez- erre most nem lesz szükség.)
  2. A gyömbért reszeljük le és keverjük össze a többi hozzávalóval.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a szárnyakat és tegyük félre pihenni 30-40 percre.
  4. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük fel a szárnyakat a grillre és még kenjük le alaposan a tálban maradt páccal, majd a maradékot dobjuk ki.
  6. Süssük a szárnyakat 15-20 percig, egyszer forgassuk meg, és már tálalhatjuk is.
  7. Magában vagy hideg salátákkal a tökéletes parti étel.