Nagyon egyszerű pác, amit könnyű összeállítani, és a sütés is rekord idő alatt megvan.
Grillezett gyors csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 kg csirke comb
- 240 ml ananászlé
- 120 ml szójaszósz
- 120 g barna cukor
- 80 ml ketchup
- 60 ml alaplé
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Egy közepes méretű edényben keverjük össze az ananászlét, a szójaszószt, a cukrot, a ketchupot, az alaplét, a gyömbért reszelve és a fokhagymát apróra vágva.
- Egy kisebb edénybe vegyünk ki 2 dl-t a hús lekenéséhez.
- A pác többi részét pedig öntsük rá a csirkecombokra és tegyük félre pihenni.
- Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
- A csirkéket tegyük fel a grillre és oldalanként 6-8 perc alatt süssük ropogósra.
- Időnként kenjük le a maradék páccal a húst sülés közben.