Grillezett tárkonyos-tejszínes csirkeleves sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Grillezett tárkonyos-tejszínes csirkeleves sült zöldségekkel

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 db bőrös csirkemell
  • 10 dkg gomba
  • 1 db répa
  • 1 db krumpli
  • 2 db kápia
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 l csirkealaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • fél db citrom
  • 2 kk tárkony
  • 2 kk só
  • 2 kk bors
  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek vegyes zöldfűszer

Elkészítés:

  1. Először is a páchoz valókat összekeverjük. A csirkemelleket pár órára benne hagyjuk, addig a zöldségeket megtisztítjuk, a gombák kivételével 1 cm vastagra szeljük.
  2. A húst közepesen forró parázson sütjük, először a bőrös felét, majd ha a fele megsült, megfordítjuk. Közben a zöldségeket is megkenjük a zöldfűszeres olajjal, megsütjük, falatnyi darabokra vágjuk, melegen tartjuk. A levest egy lábasban, vagy nagyobb konzervdobozban felmelegítjük, hozzáadjuk a tárkonyt. Hozzáöntjük a tejszínt, citromlével savanyítjuk ízlés szerint. Csak forróra melegítsük, nem kell forralni!
  3. Mikor minden alapanyag elkészült, a húst is kisebb darabokra vágjuk. Mindenkinek szedünk ízlés szerint, majd rámerjük a forró levest.

Egyéb tippek:

Bármilyen furcsa, igenis lehet levest grillezni, ,mindentől távol a hidegben, szabad tűzön vacsorát készíteni. Ilyenkor egy ilyen tartalmas, ízes leves a gyomor mellett a szívet is meg tudja melengetni. 

A sütés megkönnyítéséhez használj öntöttvas rácsot, amely hamar átmelegszik.