- írta: Peitli Csilla
Indiai ízvilág ihlette ezt a csirkés, hagymás nyársat.
Indiai ihletésű csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 pohár joghurt
- 1 kk garam masala
- 1 kk kurkuma
- 2 cm gyömbér
- fél db citrom - leve, héja
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 db hagyma
- 4 db pita
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A joghurtot keverjük össze a garam masalával, a kurkumával, a reszelt fokhagymával, citromhéjjal és gyömbérrel. Adjuk hozzá a citromlevet és a sót, borsot, majd dolgozzuk össze.
- A csirkét vágjuk nagyobb kockákra és pácoljuk be. Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
- A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra és a csirkével felváltva húzzuk nyársra.
- Grillezzük a nyársakat 8-10 percig, időnként megforgatva őket.
- Amikor átsült a hús, vegyük le a nyársról és a grillen 1 perc alatt megpirított pitába töltve kínáljuk.