A Jambalaya a kreol konyha egyik ikonikus fogása, mely nem áll messze a magyar ízléstől sem, hiszen fűszeres tartalmas kiadós egytálétel

 

 

 

Jambalaya Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Jambalaya Kamado Joe grillen

írta: Csécs Attila

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 szál chorizo
  • 10 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g Don Marco's Cajun fűszerkeverék
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:

 

Amíg a grillt 180 fokra felfűtöm, a csirkemellet és a hagymát felkockázom, a szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágom.

Egy dutch ovenben a cajun fűszerkeverékkel alaposan ízesített csirkemell kockákat elősütöm az olajban, majd kiveszem az edényből. Megpirítom a szalonnát, a kolbászt végül hozzá adom a hagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a csirkét is vissza teszem az edénybe és hozzá adom a rizst. Néhány percig pirítom, majd felöntöm az alaplével.

Amíg a rizs fő, cikkekre vágom a paradicsomot és csíkokra a kaliforniai paprikát. A főzés vége előtt 5 perccel hozzá adom a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt egy csokor petrezselymet durvára vágok, és az ételhez keverem.