Folytassuk az amerikai gasztró utazásunkat egy pikáns, paradicsomos csirke raguval. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis laktató és karakteres.
Louisianai csirke Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db piros chili
- 80 g liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 dl csirke alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítés:
A grillt 200 fokra melegítem, egy tepsivel együtt. Amíg melegszik a csirkemellet sóval, borssal és olajjal összekeverem. A forró tepsibe öntöm és 5-6 per alatt alaposan körbe pirítom. Hozzá adom a félfőre vágott hagymát és az zúzott fokhagymát és a kakukkfűvet, majd további 5-6 percig pirítom. Megszórom a liszttel, és ahogy a lisztet teljesen felvette, felöntöm a borral és az alaplével. Hozzá adom a felvágott angol zellert, a kockára vágott paprikákat és a chilit. 15-20 percig sütöm, majd hozzá adom a hámozott kockázott paradicsomot és 5-6 perc alatt összesütöm.