Füstös, csípős és ízletes csirkecombok egy óra alatt.

Mexikói csirke chipotlés páccal

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 4

Mexikói csirke chipotlés páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 db chipotle paprika
  • 2 ek adobo szósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db shallot hagyma
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek koriander
  • 2 kk csípős pirospaprika
  • 1 kk oregánó
  • 2 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Tegyük aprítóba a chipotle paprikát, az adobo szószt, a sót, a köményt, az oregánót, a csípős pirospaprikát, a kisebbre vágott hagymát, a fokhagymát és a koriandert.
  3. Dolgozzuk össze az egészet, majd ebbe a pácba forgassuk bele a csirkecombokat.
  4. Hagyjuk pihenni lefedve, amíg előmelegszik a grill.
  5. Ezután tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 5-8 perc alatt süssük pirosra.
  6. Amikor a grilljelek már szépen előtűnnek, vegyük lejjebb a hőfokot és a grill egy hűvösebb helyén, süssük teljesen át a húst.
  7. Tálalás előtt hagyjuk pihenni legalább 5 percig.