Füstös, csípős és ízletes csirkecombok egy óra alatt.
Mexikói csirke chipotlés páccal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 60 ml olívaolaj
- 2 db chipotle paprika
- 2 ek adobo szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db shallot hagyma
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek koriander
- 2 kk csípős pirospaprika
- 1 kk oregánó
- 2 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük aprítóba a chipotle paprikát, az adobo szószt, a sót, a köményt, az oregánót, a csípős pirospaprikát, a kisebbre vágott hagymát, a fokhagymát és a koriandert.
- Dolgozzuk össze az egészet, majd ebbe a pácba forgassuk bele a csirkecombokat.
- Hagyjuk pihenni lefedve, amíg előmelegszik a grill.
- Ezután tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 5-8 perc alatt süssük pirosra.
- Amikor a grilljelek már szépen előtűnnek, vegyük lejjebb a hőfokot és a grill egy hűvösebb helyén, süssük teljesen át a húst.
- Tálalás előtt hagyjuk pihenni legalább 5 percig.