A mézes mustáros csirkét szinte mindenki ismeri és van saját, jól bevált receptje is. Az enyém gyors és nagyon egyszerű, mégis ízletes és szendvicsben nagyon laktató
Mézes mustáros csirke Kamado Joe grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb filé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A mézes mustáros csirkét én leginkább szendvicsként szeretem fogyasztani, így a sütést a buci elkészítésével kezdtem. Ennek a receptjét itt találjátok
https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/hamburger-zsemle-kamado-joe-grillen
Amíg a Kamado Joe grillt felfűtöm 250 fokra direkt grillezéshez, a fokhyagymát apróra vágom és alaposan elkeverem a mézzel és a dijoni mustárral. A comb filéket ebben pácolom kb 30 percig. Ha letelt a pácolási idő, a csirkék mindkét oldalát kétszer sütöm 5 majd 3 percig úgy, hogy közben fordítok mindíg rajtuk egyet.
Amikor elkészült, néhány percig pihentetem és összeállítom a szendvicset.
Jelen esetben majonészt használtam hozzá, a zöldségek pedig tölgylevél saláta bébi spenót és paradicsom volt.