Szaftos, ízletes burger pulykahúsból, amit a keleties fűszerezés és a grillezett ananász tesz még különlegesebbé.
Teriyaki burger ananásszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g darált pulyka
- 60 g panko morzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- fél kk fekete bors
- 4 karika ananász
- 4 szelet lila hagyma
- 4 db burger zsemle
- 2 dl teriyaki szósz
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a pulyka húst a morzsával, az aprított fokhagymával, a borssal és 3 evőkanál teriyaki szósszal.
- Alaposan dolgozzuk össze a húst és készítsünk belőle 4 db húspogácsát.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és olajozzuk be a rácsokat.
- Elsőnek tegyük fel az ananászt és a hagymát sülni. Oldalanként 3-4 perc alatt karamellizáljuk meg őket, majd tegyük félre.
- A húspogácsát süssük 4 percig az egyik oldalon, majd fordítás után kenjük le teriyaki szósszal. Süssük újabb 4 percig.
- Ha átsült a húst, vegyük le a grillről pihenni és pirítsuk meg a zsömléket.
- A pirított zsömléket kenjük le a maradék teriyaki szósszal, tegyük rá a húst, a hagymát és az ananászt.