Intenzív illat és mennyei ízek jellemzik ezt a thai csirkereceptet, amit érdemes kipróbálni.

Thai grillezett csirke

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: 4

Thai grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szál friss koriander
  • 45 g barna cukor
  • 10 g fehér bors
  • 5 g őrölt koriander
  • 30 ml halszósz
  • 10 ml sötét szójaszósz
  • ízlés szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

  1. A fokhagymát, a koriandereket, a fehér borsot, a halszószt, a szójaszószt és a cukrot tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze az egészet, amíg egy homogén pasztát nem kapunk.
  2. A csirkét készítsük elő kiterített sütéshez (vagy ha úgy könnyebb, vágjuk nagyobb darabokra.)
  3. Két nyárssal rögzítsük a húst két oldalt, a lábakon át a mellekig, hogy sütés közben könnyebb legyen dolgozni a hússal. (Ha darabolt csirkét használunk, erre nem lesz szükség.)
  4. A csirkét dörzsöljük be jó alaposan a készített pasztával mindenhol és tegyük félre pihenni.
  5. Melegítsük elő a sütőt két zónás grillezésre.
  6. Tegyük fel a csirkét a bőrös részével lefelé a grill hidegebb részére, úgy, hogy a lábak a melegebb fél felé néznek. Süssük zárt tető alatt 45 percig, vagy amíg a melle résznél eléri a hús a 60°C-ot.
  7. Ekkor fordítsuk meg a húst és tegyük át az egészet a grill forróbb részére.
  8. Pirítsuk 3 percig, vigyázva nehogy megégjen a bőr.
  9. Ha elkészült a hús, tegyük át egy deszkára pihentetni, legalább 5 percig, a felvágás előtt.
  10. Az édes chilivel kínáljuk.