Egy igazán kiváló party étel, a csirkeszárny, ami szaftos ropogós ízletes és még nagyon mutatós is.
Szójás chilis csirkeszárnyak, Kamado Joe kerámiagrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 dl szójaszósz
- 1 dl édes chiliszósz
- 1 kávéskanál chiliszósz
- 80 g JD's SPG rub
- 6 db Burgonya
- 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
- 1 csomag saláta mix
- 1 csomag bébi spenót
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat az SPG fűszerkeverékkel megszórom, a szója szószból és a kétféle chili szószból pácot készítek, amiből egy keveset félre teszek, a maradékba pedig 30 percre bepácolom a szárnyakat.
A kamadot a deflektorkövekkel együtt felfűtöm 150 fokra és közben a burgonyákat is megfőzöm.
Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot a szárnyakat ráhelyezem, és 20 percig sütöm, őket majd megfordítom mindegyiket és újabb 20 percig sütöm. A 40 perc sütés után a csirkeszárnyat megkenem a félretett páclével, ismét megfordítom, és 10 percig sütöm. Ekkor teszem a rácsra a félbe vágott burgonyát és fűszerezem, a La Provence rubbal. A 10 perc letelte után ismét megkenem a szárnyakat, megfordítom és még 10 percig sütöm.
Tálalásnál saláta keveréket adok mellé.