Egy igazán kiváló party étel, a csirkeszárny, ami szaftos ropogós ízletes és még nagyon mutatós is.

 

 

 

Szójás chilis csirkeszárnyak, Kamado Joe kerámiagrillen

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: 2

Szójás chilis csirkeszárnyak, Kamado Joe kerámiagrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 dl szójaszósz
  • 1 dl édes chiliszósz
  • 1 kávéskanál chiliszósz
  • 80 g JD's SPG rub
  • 6 db Burgonya
  • 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
  • 1 csomag saláta mix
  • 1 csomag bébi spenót

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyakat az SPG fűszerkeverékkel megszórom, a szója szószból és a kétféle chili szószból pácot készítek, amiből egy keveset félre teszek, a maradékba pedig 30 percre bepácolom a szárnyakat.

A kamadot a deflektorkövekkel együtt felfűtöm 150 fokra és közben a burgonyákat is megfőzöm.

Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot a szárnyakat ráhelyezem, és 20 percig sütöm, őket majd megfordítom mindegyiket és újabb 20 percig sütöm. A 40 perc sütés után a csirkeszárnyat megkenem a félretett páclével, ismét megfordítom, és 10 percig sütöm. Ekkor teszem a rácsra a félbe vágott burgonyát és fűszerezem, a La Provence rubbal. A 10 perc letelte után ismét megkenem a szárnyakat, megfordítom és még 10 percig sütöm.

Tálalásnál saláta keveréket adok mellé.