Aki evett már thai curryt, az soha nem felejti el az ízét. Bár azt, hogy milyen íze is van valójában, nehéz meghatározni. Egyszerre sós, kicsit csípős, és fűszeres. Miért ne ültethetnénk át ezt az ízt egy csirkenyársba
Thai vörös currys csirkenyársak Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 2 db vöröshagyma
- 1 doboz kókusztej
- 80 g thai vörös curry paszta
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 dl víz
- 0.5 dl olívaolaj
Elkészítés:
Egy edényben kevés olajon a vörös curry pasztát lepirítom, majd felöntöm a kókusztejjel és néhány perc alatt összeforralom. A kész szósznak az harmadát félre teszem, a maradékot pedig kihűtöm. A kockára vágott csirkemellet, a negyedekbe vágott hagymát és a nagyobb darabokra vágott paprikát a kihűlt szószba teszem 1 órára. A grillt begyújtom, és 200 fokra felmelegítem. Az oldalégőn hagyományos módon párolt rizst készítek, amit szójaszósszal és halszósszal ízesítek.
A nyársakat a rácsra teszem sülni, oldalanként 5-5 percre. Eközben az oldalégőn a maradék szószt felforralom és vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítem.