A gyorsan elkészíthető ételek közé tartozó taco készülhet halból is, amelyhez remekül mennek a zöldségek.

Tőkehalas grillezett taco

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Tőkehalas grillezett taco

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g tőkehal filé
  • 1 kk halas fűszerkeverék
  • fél kk kömény
  • fél kk erős pirospaprika
  • 1 kk méz
  • 1 db lime
  • 4 ek olaj
  • 120 ml görög joghurt
  • 2 ek adobo szósz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 marék lila káposzta
  • 1 ek borecet
  • 1 db avokádó
  • 8 db tortilla

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Keverjük össze egy kisebb tálkában a halas fűszer keveréket, a köményt, a pirospaprikát, a mézet, a lime 3/4-ének levét és a 3 evőkanál olajat. 
  3. Ezt a pácot öntsük rá a halakra és hagyjuk állni 10 percig.
  4. Közben keverjük ki a görög joghurtot az adobo szósszal, a lime reszelt héjával és maradék lime lével. Sózzuk, borsozzuk a mártást és tegyük félre tálalásig.
  5. Enyhén olajozott felületre tegyük fel a halakat (használhatunk serpenyőt is, ha félünk a leragadásától) és sózzuk, borsozzuk a szeleteket.
  6. Süssük oldalanként 4 percig a halat, amíg könnyen elválnak a hallemezek egymástól.
  7. Végül a reszelt lila káposztát locsoljuk le az ecettel és a maradék olajjal, majd ízesítsük sóval. Alaposan keverjük össze.
  8. A tortillákra halmozzunk a joghurtos szószból egy adagot, tegyünk rá a káposztából, az avokádóból és végül a halból is, majd tekerjük fel!