A gombát sokféleképpen elkészíthetjük. A mai receptünkben a gombafejeket megtöltjük és grillezzük.

Töltött gomba Sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Töltött gomba Sajttal

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 10 db gomba
  • 1 csomag újhagyma
  • 250 g gouda sajt
  • bors
  • szójaszósz
  • 1 db paprika

Elkészítés:

  1. Tisztítsa meg a gombát egy papírtörlővel, de ne mossa le.
  2. Távolítsuk el a szárakat és a belsőből is egy keveset késsel.
  3. Karikázza fel a gombatönköket, a paprikát és a hagymát, majd jól keverjük össze.
  4. A gombafejeket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. A gombalemezekre locsoljon 3 csepp szójaszószt és dörzsölje őket bele az ujjával.
  6. A gombafejeket töltse meg a gomba és hagyma keverékével, majd szórja meg a sajttal.
  7. Melegítse elő a grillt közvetlen hőre (200 ° C).
  8. Körülbelül 25 percig grillezze a gombát.
  9. Ha a sajt szépen megpirult, már tökéletesek is.

forrás: Masterbuilt