- írta: Peitli Csilla
A gombát sokféleképpen elkészíthetjük. A mai receptünkben a gombafejeket megtöltjük és grillezzük.
Töltött gomba Sajttal
írta: Vezse Roland
Hozzávalók:
- 10 db gomba
- 1 csomag újhagyma
- 250 g gouda sajt
- só
- bors
- szójaszósz
- 1 db paprika
Elkészítés:
- Tisztítsa meg a gombát egy papírtörlővel, de ne mossa le.
- Távolítsuk el a szárakat és a belsőből is egy keveset késsel.
- Karikázza fel a gombatönköket, a paprikát és a hagymát, majd jól keverjük össze.
- A gombafejeket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A gombalemezekre locsoljon 3 csepp szójaszószt és dörzsölje őket bele az ujjával.
- A gombafejeket töltse meg a gomba és hagyma keverékével, majd szórja meg a sajttal.
- Melegítse elő a grillt közvetlen hőre (200 ° C).
- Körülbelül 25 percig grillezze a gombát.
- Ha a sajt szépen megpirult, már tökéletesek is.
forrás: Masterbuilt