A padlizsán krém tökéletes előétele vagy vendégváró fogása egy kerti partynak. Mindenkinek van egy jól bevált receptje, én most egy újra gondolt verziót mutatok be,

Újra gondolt padlizsán krém Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Újra gondolt padlizsán krém Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás sárgája
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 negyed citrom leve
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint Őrölt fehér bors

Elkészítés:

 

A kamado joet indirekt grillezésre készítem elő, a hőterelő lapokkal és kevés bükk füstölőfa társaságában 190-200 fokra fütöm fel. Amikor a kívánt hőmérsékletet elérei a padlizsánokat a rácsra teszem és 40-45 perc alatt készre sötöm. Miközben a padlizsánt sütöm a fokhagyma gerezdeket egy alu tálcában színtén megsütöm, a héjukat rajta hagyva.

Amíg a padlizsán sül elkészítem a majonéz, 1 tojás sárgáját, a mustárt a sót, a fehér borst és egy negyed citrom levét elkeverem, majd eleinte cseppenként később vékonysugárban hozzá adagolom az olajat, folyamatos keverés mellett. A majonéz akkor jó, ha a habverővel egyben ki tudom szedni a tálből.

Amikor a padlizsán elkészült hagyom kihülni, kiszedem a héjából és a fokhagymával együtt egy liszt szitán teljesen áttöröm. Sóval és fehér borssal ízesítem, majd hozzá keverem a majonézt. hívabb állagú lesz mint a normál padlizsán krém, mert a pedlizsán leve is a majonézes keverékbe kerül de ez jelen esetben nem probléma, pont erre a hígabb állagra van szükségünk.

A majonézes krémet egy habszifonba töltöm és 1, amennyiben szükséges 2 patronnal elkészítem a habot.

Tálaláskor a szinfból nyomom a kenyérre