Vörösáfonya szósz

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Vörösáfonya szósz

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 700 g vörös áfonya
  • 230 g cukor
  • 230 ml víz
  • 1 db citrom - leve, héja

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg az áfonyaszemeket.

  2. A cukrot és a vizet tedd egy magas falú edénybe, majd forrald fel a keveréket.

  3. Amikor forr a cukros víz, add hozzá a citromhéjat is.

  4. Körülbelül öt perc forralás után, add a sziruphoz az áfonyaszemeket, és ezzel egy időben vedd kisebbre a hőfokot.

  5. Állandó keverés mellett főzd tovább a szószt addig, amíg a szemek kipukkannak. Ez nagyjából újabb öt percet jelent. Ez után már rögtön tálalhatod, vadhúsok mellé kitűnő.

Extra tippek:

  • A citrom helyett használhatsz narancsot is.

  • Ha csak fagyasztott vörösáfonyát sikerül beszerezned, használhatod a fagyasztóból kivéve is, nem kell várni a felengedésre. Ilyenkor egy kicsit hosszabb elkészülési idővel számolj.

  • Az étkezés után megmaradt szószt hűtsd és takard le, a hűtőben egy hétig is eláll.