A zöldségek lágysága és a sajt karakteres ízvilága remekül kiegészíti egymást ebben a gyorsan elkészíthető köretben.
Cukkini és karfiol nyársak feta sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db cukkini
- 1 fej karfiol
- 200 g feta sajt
- 4 ek olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A karfiolt szedjük szét dió nagyságú rózsákra.
- A cukkinit vágjuk vékony szeletekre. Ehhez használhatunk krumplihámozót is akár.
- Az előkészített zöldségeket locsoljuk meg az olajjal, majd sóval, borssal fűszerezzük.
- Húzzuk őket felváltva nyársra úgy, hogy a cukkinit harmonikaszerűen hajtogassuk össze.
- Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük őket, pár percenként forgatva, 10-12 percig.
- Vegyük le őket egy tányérra és tálalás előtt morzsoljuk rájuk a feta sajtot.