A zöldségek lágysága és a sajt karakteres ízvilága remekül kiegészíti egymást ebben a gyorsan elkészíthető köretben.

Cukkini és karfiol nyársak feta sajttal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Cukkini és karfiol nyársak feta sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db cukkini
  • 1 fej karfiol
  • 200 g feta sajt
  • 4 ek olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A karfiolt szedjük szét dió nagyságú rózsákra.
  3. A cukkinit vágjuk vékony szeletekre. Ehhez használhatunk krumplihámozót is akár.
  4. Az előkészített zöldségeket locsoljuk meg az olajjal, majd sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Húzzuk őket felváltva nyársra úgy, hogy a cukkinit harmonikaszerűen hajtogassuk össze.
  6. Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük őket, pár percenként forgatva, 10-12 percig.
  7. Vegyük le őket egy tányérra és tálalás előtt morzsoljuk rájuk a feta sajtot.