Valójában nem tartozik a burgonyafélék családjába, mégis elkészíthetünk belőle mindent, amit krumpliból. Sőt, édeskés ízét kihasználva desszertek alapja is lehet!

Édesburgonya desszertként

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 3

Édesburgonya desszertként

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édewsburgonya
  • 6 ek vaj
  • 100 g barna cukor
  • 4 kk fahéj
  • 50 g dió
  • 2 marék mini marshmallow

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
  2. A megmosott burgonyákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük fel őket a grillre, körülbelül 1 órára vagy amíg nyomásra már puhának érezzük a krumplikat.
  3. Ezután vegyük le őket a grillre, óvatosan csomagoljuk ki és vágjuk be a burgonyák közepét.
  4. A krumpli közepén készítsünk egy kis mélyedést, amit megtöltünk az egyenlően elosztott vajjal, cukorral, fahéjjal, dióval és pillecukorral. Lehetőleg ebben a sorrendben.
  5. Visszacsomagolás nélkül, tegyük még fel a grillre 5 percre, hogy elolvadjon a cukor, a vaj és a pillecukor is egy édeskés egyveleget alkotva.
  6. Vigyázat nagyon tömény! Tejszínhabbal, esetleg fagylalttal kínálhatjuk!